TRAVALL : de hond veilig vervoeren

 

Uw hond is u lief…

Voor de veiligheid van uw hond, maar ook die van uzelf en uw medepassagiers, en zelfs voor de veiligheid van andere weggebruikers, wilt u de hond veilig vervoeren. Een veilige autorit met de trouwe viervoeter begint met het juiste hondenrek. Dat wil zeggen: een op maat gemaakt rek dat past bij het specifieke model van uw auto. Een hondenrek van TRAVALL is zo’n rek. Het zorgt ervoor dat uw huisdier altijd veilig achterin de auto blijft, zelfs als hij héél graag bij ‘de andere mensen’ wil zitten en daar zijn uiterste best voor doet. Een TRAVALL-honden-/bagagerek zorgt er ook voor dat bij een eventueel ongeval de side-airbags kunnen werken. Iets wat niet altijd het geval is bij een universeel hondenrek.

Gevaar

Een rammelend – of erger nog: een loszittend hondenrek kan de chauffeur enorm afleiden. Stelt u zich eens voor dat de hond probeert zich langs het hondenrek heen te wringen, terwijl u op de snelweg rijdt? Nog gevaarlijker is een hond die zich los in de auto bevindt en tijdens het rijden ‘gezellig’ op en neer springt van de achter- naar de voorbank.

Verplicht

Om die reden is het in een aantal landen verplicht om honden te vervoeren achter een hondenrek, in een hondenbox, -kooi of -bench of vastgebonden achterin de auto.

Controleer of de landen waar u doorheen of naartoe rijdt met uw hond, wetgeving hebben op het gebied van huisdierenvervoer. In bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gelden andere regels dan bij ons en bestaat de mogelijkheid dat u tijdens uw vakantie een flinke boete krijgt, of dat u niet verder mag rijden totdat de hond veilig in de auto zit.

Bagage- veiligheidsrek

Wist u dat ruim veertig procent van onze TRAVALL-rekken in auto’s wordt gemonteerd zonder dat daarin ooit een hond wordt vervoerd? Een TRAVALL-honden-/bagagerek verhindert rondvliegende bagage bij een noodstop of ongeval. Om die reden worden onze rekken veel gebruikt in bijvoorbeeld politieauto’s, taxi’s of serviceauto’s.

Eenvoudige montage

Een TRAVALL-honden-/bagagerek kan zeer eenvoudig gemonteerd worden zonder dat er in de auto geboord of geschroefd hoeft te worden. De snelsluiting zorgt ervoor dat u het rek in enkele minuten kunt plaatsen. En als u even wat meer ruimte nodig heeft in de auto, is het hek met (of beter gezegd: zonder) dezelfde moeite weer verwijderd.

Scheidings-Verdeelrek

Voor een aantal modellen auto’s kunnen wij ook scheidingsrekken leveren, zodat u de bagageruimte in tweeën kunt verdelen. Eventueel de hond aan de ene - en de bagage aan de andere kant, of de hond gescheiden van zijn zak hondenvoer. Ook kunt u met het TRAVALL-scheidingsrek een veilige scheiding aanbrengen tussen twee honden die even niet bij elkaar kunnen of willen.

Bewezen kwaliteit

TRAVALL-honden-/bagagerekken voldoen aan de Europese EC17 veiligheidsnorm en worden regelmatig getest. Zo worden ze van tijd tot tijd blootgesteld aan crashtests.

Wij leveren een aantal van onze TRAVALL-producten als origineel accessoire aan autofabrikanten en importeurs. De rekken die wij op, onder andere op hondenrek.nl rechtstreeks aan u aanbieden, worden op exact dezelfde manier, en volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen gefabriceerd.

Andere TRAVALL-producten

Achterbumper-beschermers

Kent u het? De hond staat te trappelen om achterin de auto te mogen springen, en neemt in de haast met zijn achterpoten de achterbumper ‘even’ mee. Het resultaat: krassen van zijn scherpe nagels in uw meegespoten bumper, een auto die in één kras flink in waarde daalt, en een autorit die een behoorlijk stuk minder vrolijk begint.

Om bumpers te beschermen tegen krassen bij het laden of door hondenpoten, hebben wij voor een aantal automodellen bumperbeschermers ontwikkeld. Zoals alle TRAVALL-producten zijn ook onze achterbumperbeschermers eenvoudig te bevestigen.

Rubber bagageruimtematten

TRAVALL-matten voor in de bagageruimte van de auto zijn gemaakt van flexibel, stevig maar ook zacht rubber. Hiermee voorkomt u dat de lading gaat schuiven en blijft de bodem onder de mat altijd schoon en droog. Bovendien biedt het stevige rubber de hond grip om zich vast te houden in bochten of tijdens het afremmen. Ook omdat hij er prettig op kan liggen en zich ook in de bochten veilig voelt, zal de hond zich veel relaxter gedragen tijdens de autorit.

Rubber vloermatten

Onze rubber voetmatten zijn ideaal om het tapijt in uw auto te beschermen tegen vuil en modder, bijvoorbeeld als u terugkomt van een wandeltocht met de hond. Ze zijn gemaakt van zware kwaliteit rubber die u zelfs met een hogedrukreiniger kunt schoonmaken.

Startpagina
Startpagina